Fiske

Sesong: 1. juni til 31. august

Landfiske 

Vi tilbyr en rotasjonsplan som følger 3 av våre vald (opptil 15 km). Vår guide og ghillies-tjeneste er åpen for leie i 8 timer for en typisk gruppe på 4 personer. Båtføreren vår kan ta deg med til de beste fiskehølene, der du vil rotere mellom begge bredder på valdene Fossland, Øvre Mediå, Nedre Mediå og Sanddøla. Ønsker du å røyke fangsten tar dette opptil 7 dager og vi kan med glede hjelpe deg å få den tilsendt.

Båtfiske

Vi tilbyr harling-fiske fra våre tradisjonelle trebåter, dette er en meget effektiv fiskemetode. Vi anbefaler fiske fra båt når vannstanden er høy og helst i juni. Båtfiske inneholder 1 roer/guide som kan leies av dere privat eller gjennom Namsentunet. Roeren bør leies på forhånd og er tilgjengelig i 8 timer per dag. Roeren sørger for det nødvendige i båten  form av sittepute, hov, fisketstenger og fiske redskap. Det er også mulig å bruke eget utstyr, om det er egnet til formålet. I båten tillater vi bruk av opptil 3 stenger samtidig og erfaringsmessig gode redskaper fra båt er wobbler, sluk og flue.

Fiskeregler

Alle er pålagt å følge Namsenvassdragets regelverk og har selv ansvar for at reglene er lest. Regelverk for hele Namsenvassdraget finner dere her: https://lakseelver.no/nb/news/2021/11/nye-fiskeregler-2022

Markfiske er begrenset etter 4 juli. I juli kommer også eventuelle interne regler for Namsentunet, i henhold til midtveisevaluering av Namsenvassdraget Grunneierlag, miljødirektoratet og andre statlige organ.

Vi ligger ved bredden av den berømte Namsen, "Elvenes Dronning" i Grong i Trøndelag fylke.