Namsen – «The Queen of The Rivers»

Namsen som sportsfiskeelv ble senest i 2013 kåret til Norges beste lakseelv. Hvert år blir det fanget mellom 6000-9000 laks i Namsen under de 3 sommermånedene. Av dem blir ca 1500 laks fisket på våre fiskesoner i Upper Namsen. Den største laksen tatt i Namsen sommeren 2017 var på hele 22.1 kg. Den største laksen tatt på en av våre vald var på 22,0 kg. Her er det med andre ord gode muligheter for å få fatt på en storlaks.. 

Gå inn på laksebørsen for Namsenvassdraget for mer informasjon, nøyaktige tall og statestikk over fangster i Namsen:  www.https://namsenvassdraget.no/lakseborsen/

Vi tilbyr

Upper Namsen Fishing og Namsentunet kan skilte med til sammen hele 10 kilometer laksefiske i Namsen og Sanddøla, fordelt på 4 valdsoner. Vi har 14 båter og kan stille med dyktige og erfarne roere/guider som kan hjelpe dere med å sikre storlaksen. Hos oss har man også mulighet til å leie alt av utstyr.

Vi har 6 forskjellige boenheter med totalt 30 soverom. Felles for våre 6 boenheter – Laksesetra, lakseslottet, Lokkeren, Anekset og Elvebredden på Namsentunet, samt Fiskeboligen på Holandsøya Gård – er at de bygd opp med tanke på og tilrettelagt for laksefiskere. Her finner man tørkerom, sløyebenker og frysebokser i umiddelbar nærhet. I tillegg er det store og innbydende fellesområder man kan oppholde seg i, ute så vel som inne. 

Standarden på husene og rommene er i tillegg gjennomgående høy. Det er stilrent samtidig som det oppleves som lunt og hjemmekoselig. Her kan våre gjester senke skuldrene og nyte tilværelsen – alene eller sammen som en gruppe. Vi som vertskap er her for å sørge for at du og dere skal få et uforglemmelig opphold.

I tillegg til laksefiske har vi også mange andre aktiviteter som passer godt for bedrifter, vennegjenger og familier. Vi kan nevne fossevandring, elvesorkling, flueinstruksjon, golf, sykkelturer, bukkejakt på rådyr, gås- og stokkandjakt, havfiske, elgjakt, elgsafari, laksesafari, natursti og vandring på stier i fjellet er noe av det vi kan friste med. 

Laksefiske for alle

På 1800-tallet og tidlig 1900-tallet var laksefiske som kjent sett på som en noe eksklusiv aktivitet og sport. Siden den tid har bruken og kulturen for laksefiske endret seg mye, og er i dagens samfunn blitt mer tilgjengelig for folk flest. Laksefiske er en sport som kan utøves av både dyktige laksefiskere, med mange års erfaring, men som også kan utøves av personer som aldri har holdt en fiskestang i hele sitt liv! En forutsetning er at man er glad i, eller i alle fall interesserte i, å være ute i friluft!

For vennegjenger og familier, så vel som bedrifter, er laksefiske en helt suveren aktivitet. Vi på Namsentunet har mange ulike grupper og bedrifter som kommer igjen år etter år. Fokuset for disse er å tilbringe tid sammen, fiske laks og kose seg med god mat og drikke. Bedrifter blir bedre kjent med hverandre, får jobbet tett og intensivt sammen og samtidig styrket kreativiteten ved å være sammen i helt andre omgivelser. Nettverksbygging er også en viktig del av jobben for mange, og på slike turer, sammen med venner, ansatte og andre gjester, blir varige bånd knyttet. Legg deres neste firmatur, blåtur, styremøte eller fest her, og vi lover at dere vil få en opplevelse for livet.

Familien som driver Namsentunet har gjennom mange generasjoner vært vertskap for laksefiskere og turister fra både inn- og utland i Namsen. Vår kunnskap lokalkunnskap om laksefiske, samt mat og drikke, er deres trygghet for å få et godt og innholdsrikt opphold.

Ønsker du å sovne til lyden av Namsen – og kanskje prøve fiskelykken – ta kontakt med oss, eller sjekk tilgjengeligheten HER.

 

Vertskapet: Jon Ivar Moe og Berit Mellingen.