Fiskumfoss

Fiskumfoss Kart

Fiskumfoss er stoppestedet for laksen i Namsen, selv om Nord-Europas lengste laksetrapp ligger her. Den er hele 291 meter lang, men bare de øverste 90 meterne er synlige; resten er sprengt under fossen. Oppgangen av laksen i trappa varierer fra år til år og oppgangen styres mest av riktig vannstand i Namsen. Oppgangen i trappa starter tidlig i juli. I snitt går det opp mellom 1000-1500 laks hvert år fra juli til 30 oktober.

UNF leier Fiskumfoss i perioden 11.juni – 15.juli hvert år. Valdet er 1100 meter langt og vi fisker på begge sidene av Namsen. Adkomsten til valdet er godt og lett på begge sider av elva. Det er gode parkeringsmuligheter, fine stier og strandskogene er ryddet for fiskerne på begge sider. Vi tillater maks 8 landkort per halvdøgn, så her er det godt med plass og store muligheter!

I juni fiskes det med alle typer redskaper, men i juli og august ser vi at de fleste bruker flue. I juni fanges det for det meste mellomstor og stor laks; i juli for det meste små- og mellomstore laks og enkelte storlaks. På valdet Fiskumfoss står det til enhver tid mange tusen laks, men så er det kunsten å fange den da…..

Å fiske her er meget spennende (blant annet fordi det er så mye fisk), med vakker, vill natur og med en trolsk stemning. Vi fiskerne føler det som om vi er i «naturens egen katedral».

På begge sider og midt i valdet har vi ordnet gapahuker som i tillegg har vektstativ, grillplass, vedbod og toaletter – så her ligger alt til rette for å trives med laksefiske og en siesta med en god kopp kaffe.