Om Holandsøya Gård

Holandsøya-Gård-3

Holandsøya Gård er en typisk trøndersk gård som er bygget opp med omhu over lang tid av våre forfedre, og jeg og min familie skal føre arven og tradisjonen videre. Gården består av mange og store bygninger som er plassert som et firkant-tun, med nøye tanke på vær og vind. Det er viktig at husene gir ly for hverandre, og slik husene nå er plassert gir det en rolig atmosfære, skjermet for innsyn og en fin harmoni inne på tunet. Gårdens gressplen er på hele 8 DA så her er det mange plener, busker, trær og bedd med alle slags planter, kryddersorter, bær og frukttrær. Gjestene våre kan boltre seg på plenen og drive med forskjellige aktiviteter. Tørrtrening på fluekasting, boccia, badminton, tennis, ballidretter og soling hvis været er godt, for å nevne noe.

web1

Fiskeboligen er ett av de tre våningshusene på Holandsøya Gård. Dette er en bolig som ble oppført som kårbolig for familien, men som fort ble gjort om til fiskerbolig for gjestene våre på gården for å skaffe inntekter til driften av den. Laksefiskerne betalte godt for å leie bolig og vald, i tillegg til å utførte tjenester som matlaging og roing i elva. Arkitekten var engelsk og huset bærer preg av det. Huset har en hjemmekoselig atmosfære og det oser nostalgi, tradisjon på jakt og fiskemiljø fra gammel og nyere tider. Huset er blitt restaurert og modernisert mange ganger, men hele tiden har vi hatt for øye og holdt på stilen og sjarmen slik det ble bygget i 1919. Fiskerboligen ligger under to ospetrær som er flere hundre år gamle.

Inne i Fiskerboligen har vi 7 soverom med 11 senger fordelt på 2 plan, og 2 baderom. Ingen av soverommene er like og alle har forskjellig interiør. I spisestuen er det plass til 10/11 personer rundt spisebordet. Her er husets peis og det er en lys og trivelig atmosfære i rommet. På veggene henger mange trofeer og bilder fra mange generasjoner. Her har vi mange bøker, tidsskrifter, gamle som nye, samt mange fangstbøker fra valdet Øiem/Holandsøya gjennom mange tiår. I stuen har vi 2 salonger, TV med mange kanaler og trådløst internett.
Kjøkkenet er utstyrt for å kunne lage mat til mange personer. Her er god plass til lagring av innkjøpte varer, fryst- eller kjølt, tørre eller våte produkter. Fiskeboligen kan leies som selvhushold, men de fleste som leier våre tjenester ønsker å leie en kokk under oppholdet. Dette velger du selv!

På terrassen som er vendt mot syd og med en fin utsikt ned mot Namsen er det plass til 10 personer. På terrassen har vi et kjøleskap for forfriskninger. Her har vi også et tørkerom for klær og utstyr. Bak Fiskeboligen har vi laget en sløye- og pakkebenk, samt en fryser for fangstene. Ute under ospene har vi vektstativet, og foran huset har vi laget en paviljong hvor roerne og fiskerne diskuterer valg av fiskeutstyr og fiskeredskaper før hver fiskeøkt. Avstanden fra Fiskeboligen og ned til Namsen er ca. 250 meter.

Vi ønsker alle gjestene våre et trivelig og hyggelig opphold hos oss!