Hele året

Boblebad/ sauna

Namsentunet kan by på to Jacuzzier to  saunaer som er tilgjengelig for våre gjester hele året.
Alle rom har badekåper til disposisjon  for å gå mellom bad, jacuzziene, sauna og soverom.

 

Vannkraftproduksjon i Fiskumfoss

Vi får sett på nært hold, produksjonen av    strøm satt i system av menneskene helt      i fra 1900 tallet. Vi reiser til Fiskumfoss og blir omvist på området av dyktige ansatte fra NTE. I tillegg får vi sett på laksetrappa i Fiskumfoss. Lakselunsj i Namsen Lakseakvarium. Eget museum på området for laks, fangst og tømmer fløyting.

 

  Toppturer til fots eller på ski

Vi går til fots eller på ski på fjellet. Vi prøver oss på Geitfjellet eller Heimdalshaugen. God utsikt vi ser helt til kysten med Nordsjøen og Vikna i det fjerne på klare dager

 

 

 

Samisk mat- og kulturtradisjon

Se reinen i reingjerdet før slakting eller for samling før skifte av beiteområde. Besøke Samen sitje på Snåsa. Her blir det omvisning og besøke på Samisk Museum for historie og kultur. Her får vi servert samisk mat og en flott presentasjon av det samiske levesettet.

 

 

 

Gløshugen kirke med vandring på pilgrimsleia.

Vi besøker Gløshaugen kirke, dette er en gammel trekirke fra 1670 tallet. En lokal kulturhistoriker forteller om kirka og dens betydning i området. Etterpå går vi den nordligste Pilgrimsleia i fra Gløshaugen kirke og ned til Namsentunet. De fleste Pilgrimmene hadde Nidaros Domkirke som mål. Vi stopper her på Fossland. Etterpå er det en Pilgrimsuppe som lunsj.

 

Kom i form med trim og trivsel

push-treningssenterDu finner flere tilbud innen trening, trim og trivsel i umiddelbar nærhet til Namsentunet.

På Grong Sport- og Fritidspark finner du fire fotballbaner (grus, gress og kunstgress), to sandvolleybaner, håndballbane – samt en asfaltert rulleskøyte- og rulleskibane. Idrettshallen like ved er et naturlig senter for all idrett i Grong, uansett årstid. Hallen er hele 70 meter lang og det er et yrende liv hele uka for dem som liker innendørs idrett som badminton, volleyball og håndball. Her finnes også en egen klatrevegg. Grong videregående skole ligger like ved hallen – og skolen har flere linjer med idrett som fordypning.

 

Oasen badeanlegg

Oasen miljø- og svømmesenter er et nasjonalt badeanlegg for svømmeidrett. Anlegget er Nord Europas største innendørsanlegg i fjell her finner du flere basseng, vannsklier, stupetårn og  treningsstudio med solsenter.

Les mer på www.oasen-namsos.no