Aktiviteter

Boblebad/ sauna

Namsentunet kan by på et jacuzzi fra april og ut oktober.  Sauna har vi åpent for våre gjester hele året.
Alle rom har badekåper til disposisjon for å gå mellom bad, jacuzziene, sauna og soverom.

 

Bading

bading-grongFøler du for et forfriskende bad i et av verdens reneste vassdrag under oppholdet, anbefaler vi Tømmeråsfossen i Sanddøla, som ligger kun fire kilometer fra Namsentunet. Her kan du sole deg på svabergene mens ungene tar en dukkert i enten «Nerhøla» eller «Øverhøla». Etter noen få soldager er vanntemperaturen god nok for de mest ihuga baderne…
Her finner du også fosser og stryk med naturlige sklier i berget – samt en fin strand med grus som ligger like ved. Dykker man ned i dypet av Sanddøla kan man være heldig å se laksen svømme forbi. For lokalbefolkningen er Tømmeråsfossen alltid blitt forbundet med laks og bading; et herlig sted for både mennesker og dyr!
Den andre badeplassen er også i Sanddøla, men da bare noen hundre meter nedenfor Tømmeråsfossen. På Langnes Familiecamp, like ved Grong videregående skole og Sportsparken i Grong, finner du en lang fin sandstrand å boltre deg på.

 

«Grongtur» til fots eller på sykkel

Grong kommune har sammen med diverse lag og foreninger sørget for mange fine gå- og sykkelstier i nærområdet. Løypene er merket på kart og en egen brosjyre gir en god veibeskrivelse og presentasjon av de ulike løypene. Det er også muligheter for å leie sykkel.

 

Fossevandring

Noen få kilometer fra Namsentunet finner du Formofoss, Tømmeråsfoss og Fiskumfoss. Disse tre fossene, som utgjør Grong kommunes tusenårssted, framstår som svært forskjellige i både utseende og bruk – og er reelle turistmagneter i kommunen.

Formofoss er om lag 18 meter høy og ligger i elva Sanddøla, snaue fem kilometer øst for Grong sentrum. Den er den minste av våre fosser, men er samtidig spesiell ved at den er så trang og den dundrer løs noe helt hemningsløst ved diverse flommer. Fossen har laksetrapp, slik at laks og sjøørreten kan komme til gode gyteområder i Sanddøladalen og i Gressåmoen nasjonalpark (Sanddøla og Lurru).

Tømmeråsfossen er også en foss som ligger i Sanddøla – og den ligger nærmest i sentrum av Grong. Fallhøyden er på om lag 23 meter fordelt over 800 meter. På toppen av fossen er det en fin hengebru, tomtene etter ei gammel mølle, åpne og lukkete laksetrapper som kan beskues og en nedlagt gammel jernbanebru går over fossen – og nederst har vi den attraktive fiske- og badeplassen «Øverhøla» før den ender i «Nerhøla», som er et spesielt fint område med flotte badestrender. Nerhøla er som en liten innsjø, og her finner du både parkering, toaletter og sitteplasser.

Fiskumfoss ligger i elva Namsen, like ved E6 om lag 14 kilometer nord for Grong – i grenda Harran. Her finner du Namsen Laksakvarium, som er et museum over livet ved og i elva. Selve fossen har et fall på 35 meter, og her produserer Nord-Trøndelag Elektrisitetsverk mye energi. Her finner du også Nord-Europas lengste laksetrapp, for å nevne noe. Fossen er et litt av et skue, både med mye og lite vann. Namsentunet selger for øvrig kort for fiske i Fiskumfossen. For mer info www.grongfri.no.

 

Rafting i Namsen

Namsentunet kan tilby rafting under ordnede forhold – med ledsagere for sikkerheten. Spør oss gjerne om tilbud på opplevelsene, slik at dette er avtalt og betalt før ankomst. Send en henvendelse til [email protected].

 

Naturstier i Grong

Vi anbefaler å legge turen til Rognsmoen og naturstien på Fiskumfoss. Her finner du fine, merkede stier der det også er slått opp informasjonsplakater underveis. Mer informasjon finner du på www.grongfri.no.

 

Namsen Laksakvarium

namsenlaksakvariumNamsen Laksakvarium er et naturlig stoppested like ved E6 i Harran. Her får du all type informasjon om laks, om naturen rundt deg – og om Grongs historie. Her finner du også museum, restaurant, kiosk med salg av suvenirer og kioskvarer av alle slag. Her finnes også en natursti, kraftstasjon, en foss full av laks, laksestudio og akvarium; kort sagt mye kunnskap om det som rører seg i og rundt elva. Mer informasjon finner du på www.namsenlaksakvarium.no.

 

Namdal Golfklubb

Namdal Golfklubb ligger i Overhalla kommune, bare 18 kilometer fra Namsentunet. Ved en stopp på Namsentunet kan vi bestille tid der for en hyggelig kveld og et fint avbrekk på ferien. Namdal Golfklubb er en nihulls-bane og ble stiftet og tatt i bruk på midten av 1990-tallet. Her kan du leie bag med køller for en billig penge. Greenfee for en kveld er på Kr. 250,-. Mer informasjon finner du på  www.namdal-golfklubb.no.  golf

 

Namsskogan Familiepark

namsskogan-familieparkNamsskogan Familiepark ligger cirka 35 kilometer nord for Namsentunet. Familieparken kan tilby litt av hvert for både barn og voksne – for både en og to dager. Opplev dyr fra den namdalske faunaen, ta en rast ved det idylliske Tronesvatnet – eller kos deg med et utall aktiviteter. Mer informasjon finner du på www.namsskoganfamiliepark.no.

 

Jakt i Grong

Den namdalske naturen er lett å ta i bruk og er gavmild på mange forskjellige dyrearter som vi jakter på. Mye av vårt vilt har stor populasjon som vi kan høste et overskudd av. Vi kan nevne småvilt som ryper og skogsfugl, hare, bever, rådyr og rev. Når det gjelder større vilt, har elgen størst verdi for oss i Namdalen. Vi jakter også på hjort og gauper.

Namsentunet kan tilby egne jaktpakker for deg som vil bo hos oss. Vi ligger så og si midt i naturen – med korte avstander til mange store jaktområder på både privat og statlig grunn. Vi kan også sørge for lokalkjente guider og loser. Ta kontakt på [email protected] for mer informasjon.

 

Kom i form med trim og trivsel

push-treningssenterDu finner flere tilbud innen trening, trim og trivsel i umiddelbar nærhet til Namsentunet.

Grong Sport- og Fritidspark finner du fire fotballbaner (grus, gress og kunstgress), to sandvolleybaner, håndballbane – samt en asfaltert rulleskøyte- og rulleskibane. Idrettshallen like ved er et naturlig senter for all idrett i Grong, uansett årstid. Hallen er hele 70 meter lang og det er et yrende liv hele uka for dem som liker innendørs idrett som badminton, volleyball og håndball. Her finnes også en egen klatrevegg. Grong videregående skole ligger like ved hallen – og skolen har flere linjer med idrett som fordypning. GVS har også som landets eneste skole en egen sportsfiskelinje for ungdom som vil bli profesjonelle guider og entreprenører innen all type fiske i Norge.

I Gronghallen ligger også bygdas treningsstudio. Push ble etablert i 2008 og ble med en gang et populært sted for trim og trivsel. Namsentunet kan tilby sine overnattingsgjester et inngangskort, og her finner du også et eget solstudio. Mer informasjon finner du på www.push-trening.no.

Ski and sleep

Heia-/Bjørgan området er kommunens skimetropol for alle typer idrettslige aktiviteter om vinteren.  På Bjørgan ligger  Grong Skisenter med sine flotte alpinbakker. Her finner du 5 skiheiser med 15 nedfarter. Her finnes det også snowboard park med halfpipe. Det er også etablert egen barnebakke med skitrekk for de minste. Det er også mulighet for å leie ski og utstyr. Det er en egen varmestue med forfriskninger.

Bjørgan Skianlegg er et nytt moderne skianlegg for både langrenn og skiskyting. Lysløypen er på ca 5 km. Skiskytter anlegget har standplass med plass til 40 utøvere.

Fra «toppen» av heisene er det et godt tilrettelagt løypenett på ca 30 km.  Løypene er preparerte og merket innover det kjente Geitfjellet. Midt i fjellheimen har Grong Røde kors sin vinterhytte som er etablert med vakthold hver weekend. Her serveres enkle varm- og kaldretter med drikke.

Det er også mulighet for de som driver med hundekjøring med oppkjørt løype til Kveinsjøen og Bangsjøan Se www.grongfri.no for mer informasjon.

 

Grong Luftsportsenter

I Grong kan du kaste deg utfor det høye Mediåfjellet når vær og vind tillater det. Fjellet er cirka 500 meter høyt og ligger rett utenfor det beryktete «Mediåula». Veien opp til utspringet er bratt og kronglete. Derfor kan alle som vil bruke bil (4-hjulstrekker er påbudt for sikkerhet) kjøre dit opp, og alle som vil ta turen dit for å hoppe utfor, må leie nøkkel for det hos Grong Trafikksenter eller hos Grong Fritid. Hoppinga med hangglider gjøres på eget ansvar og risiko. Fin utsikt utover Grong Sentrum og elvene Sanddøla og Namsen.

 

Nasjonalparkene Børgefjell, og Blå- og Skjækerfjella

borgefjellNamdalen og Grong har kanskje en av de beste forholdene i Norge for de som er interessert i å besøke fredete områder. Helt nord i fylket finner du Børgefjellområdet, med kommunene Røyrvik, Namsskogan og Grane i Nordland som vertskommuner. Midt i fylket – i kommunene Lierne, Grong, Snåsa, Steinkjer og Verdal – ligger Blå- og Skjækerfjella Nasjonalpark. Det er kort avstand fra Namsentunet til «inngangsporten« til begge parkene. Kort vei til utgangspunktet gjør at vi kan være vertskap for slike turister/gjester. Vi kan være behjelpelig med info og guider/loser for slik vandring i parkene. For de som vil dit må kontakte oss på [email protected] for tilbud og bestilling av slike opplevelser. For mer info, kontakt Nasjonalparksenteret i Lierne eller se på www.naturporten.no.

 

Rock City Namsos

rock-cityEt besøk i Rock City kan by på både opplevelser og utfordringer. Her presenteres en viktig del av norsk rocks historie – og du vil få innføring i hvorfor Namsos er landets fremste rockeby. Les mer på www.rockcity.no

 

Oasen badeanlegg

Oasen miljø- og svømmesenter er et nasjonalt badeanlegg for svømmeidretten. Anlegget er Nord Europas største innendørsanlegg i fjell, og her finner du flere basseng, vannsklie, stupetårn, treningsstudio og solsenter. Les mer på www.oasen-namsos.no  oasen

 

Rideturer

For gjester av Namsentunet og Grong som er interessert i hest og ridning, anbefaler vi Jørem Gård. Gården har cirka 30 hester og vi kan i samarbeid med vertskapet på gården arrangere turer for lag og bedrifter.                               For mer info se på www.jorum-gard.no.jørum gård

 

Grottevandring i Geitfjellet

Et besøk i de kjente kalksteinsgrottene på Geitfjellet vil sette deg tilbake i tid, samt gi deg en påminnelse om at naturen er veldig mangfoldig og rik på naturlige utsmykninger. Grottene ligger et stykke inn i fjellet, og kan være litt vanskelig å finne.Kontakt derfor Grong Fritid for mer informasjon.